Gure gisara
Larraldea Sagardotegia 1993an sortu zen eta orduz geroztik erreferentziazko otordu lekua da Baztandarrendako.
Agian Euskal Herriko lehenbiziko sagardo ekologikoa dena bertan hasi zen 1995ean, eta orduz geroztik sagardo ekologikoa eta arrunta ekoizten dira. Jesus Angel Garciaren lekukoa Eztibeltza Kooperatibak hartu du eta, gure gisara, sagardogintzaren ertzak arakatuko ditugu.
Baztango sagardien fruituak balioa du guretako, gure sagardo Nafarra egiten dugu eta bertatik bertara zaindutako otordua eskaintzen, taska giroan.
Ortzirale arratsaldetik igandera irekia, baita besta egunetan ere. Erreserbatzea komeni da.
Ortzirale eguerdian bazkaldu nahi baduzu kontsultatu ezazu.
15 pertsona inguruko talde koxkorrendako asteko edozein egunetan irekitzen dugu.
Taldeek, Arizkungo Gamioxarrean bisita gidatua eginez otordua osatzen ahal dute.
Sagardo salmenta zuzena.
MENUA:
Txorizoa sagardotan itoa
Bakailu tortila. Azpilkuetako Dutarimuno arrautza ekologikoekin egina.
Txuleta.
Baztango gasnak, sagar eztia eta giltxaurrak.
Eltzeko kafea.
Txotx, nahi adina.
37€
Oharrak:
– Haragi gehiago eskatuz gero, prezioari pisuka gehituko zaio.
– Sagardotegiko menua ez da elkarbanatzen ahal.
– Menu guzietan sagardoa edaten ez dutenendako sagar zuku ekologikoa izanen da.
– Menuan ez dira ardoa, garagardoa edo kopak sartzen.
Udako menua 20 €
Lekarozko baserriko tomate entsalada (ehun urteko hazia)
Bigarren platera aukeratzeko: etxeko txuleta hanburgesak edo hanburgesa begetalak, Nafarroako pikillo piper gorri ekologiko edo Nafarroako tomate frijitu ekologikoarekin.
Baztango gasna, irasagarra eta giltxaurrak edo izozki terrina
Txotx, nahi adina. (Kupeletik nahi edo ahal adina edan).
Eltzeko kafea, esnea edo infusioak.
Menu erdia hartzeko aukera 15 € (lehenbiziko edo bigarren platera aukeran, postrea, kafea eta txotx!)
AFARIAK (ortzegun, ortzirale eta larunbatetan) 20:30etatik aitzin
“Sagardinategi” menua 27 €
Txorizoa sagardotan itoa.
Bakailao tortilla. Azpilkuetako (Baztan) Dutarimuno arrautza ekologikoekin egina.
Sardinak parrillan eginak
Baztango gasna, irasagarra eta giltxaurrak.
Txotx, nahi adina. (Kupeletik nahi edo ahal adina edan).
Eltzeko kafea, esnea edo infusioak.
(Menua ez da elkarbanatzen ahal)
Udako menua 20 €
Lekarozko baserriko tomate entsalada (ehun urteko hazia)
Bigarren platera aukeran: Sardinak parrillan erreak, etxeko txuleta hanburgesak edo hanburgesa begetalak, Nafarroako pikillo piper gorri ekologiko edo Nafarroako tomate frijitu ekologikoarekin.
Baztango gasna, irasagarra eta giltxaurrak edo izozki terrina.
Txotx, nahi adina. (Kupeletik nahi edo ahal adina edan).
Eltzeko kafea, esnea edo infusioak.
Menu erdia hartzeko aukera 15 € (lehenbiziko edo bigarren platera aukeran, postrea, kafea eta txotx!)